میتونید پلوی قالبی رو تو چند لایه با رنگهای مختلف درست کنید.مثلا برای رنگ زرد از آب زعفران ، برای رنگ قرمز از آب لبو ، برای رنگ سبز از آب اسفناج استفاده کنید و همینطور برای بین لایه ها و تزیین روی پلو میتونید از خلال پسته و زرشک استفاده کنید.
پیاز ها رو خرد کنید و پیاز داغ رو آماده کنید نیاز نیست پیاز خیلی سرخ بشه. وقتی پیاز سبک شد ، زردچویه رو اضافه کنید و بعد از یه تفت تکه های گوشت رو که درشت خرد کردید با پیاز تفت بدید ، کاری و دارچین رو هم همراه با کمی زعفران به گوشت اضافه کنید...
3 عدد پیاز رو خلال کنید و پیاز داغ رو آماده کنید.گوشت رو تکه تکه کنید و همراه با 2 عدد پیاز خرد شده و کمی زعفران بذارید بپزه. بعد از اینکه گوشت پخت به آن کمی نمک اضافه کنید و بذارید آبش تموم بشه و به روغن بیافته.
سبزی (تره، جعفری، گشنیز، شوید و سیر) رو پاک کرده، خوب بشورید و بگذارید تا آبش کاملاً بره و بعد سبزی رو خرد کنید.
یک قابلمه آب بذارید روی شعله تا جوش بیاد. برنج رو که با نمک از چند ساعت قبل خیس کردید، به روش معمول آبکش کنید و زنده تر از حالت معمول بردارید...
برای پخت مرغ ، زردچوبه رو تو کمی روغن تفت بدید تا بوی خامیش گرفته بشه بعد تکه های مرغ رو همراه با نمک و فلفل و مقداری زعفران و یک عدد پیاز درسته با مقدار مناسبی آب بپزید به صورتی که در نهایت آب مرغتون زیاد نباشه و مقداری آب غلیظ بعد از پخت داشته باشید...
مرغ را با يك و نيم ليتر اب ميجوشانيم و كف ان را مرتب ميگيريم ، بعد به ان زرد چوبه، پياز يك عدد بزرگ ، چند حبه سير خرد شده، ساقه كرفس ، يك عدد هويج ، چوب دارچين و نمك وفلفل اضافه ميكنيم به مدت 10دقيقه با حرارت زياد ميجوشانيم بعد حرارت را ملايم ميكنيم به مدت يك ساعت و نيم ميپزيم بعد از پخت بايد حدود يك ليوان اب مرغ بماند .مرغ را بيرون اورده وپس از خنك شدن استخوان مرغ را ميگيريم تكه هاى مرغ را خيلى ريز نكنيد.
سویا ریز رو با مقداری آب ولرم نیم ساعت خیس کنید ، بعد سویا رو آبکش کنید تا آبش کاملا کشیده بشه.
پیاز رو ریز خرد کنید و پیاز داغ رو آماده کنید. ادویه ها رو به پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدید تا بوی خامی ادویه ها گرفته بشه.سویا رو به پیاز داغ اضافه کنید و کاملا تفت بدید تا سویا حسابی مزه دار بشه...
یک عدد پیاز نگینی شده رو با گوشت تفت بدید و وقتی گوشت سرخ شد, به اون زردچوبه و ادویه و فلفل بزنید و اجازه بدید تا گوشت با حرارت کم بپزه. وقتی گوشت پخت, به اون نمک هم اضافه کنید و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا نمک به خورد گوشت بره.
بادمجانهای حلقه شده رو نمک پاشی کنید و نیم ساعت صبر کنید تا تلخی اونا گرفته بشه. بعد هم بشویید و سرخ کنید...
پیاز رو ریز خرد کنید و در مقداری روغن تفت بدید تا نرم شه بعد ماش پخته رو اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدید و در آخر نمک و شوید رو اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. برنج و مخلوط ماش رو لایه لایه داخل قابلمه بریزید ...
روغن در قابلمه بریزید و پیاز را تفت بدید.در اواخر سرخ شدن فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و کمی با پیاز تفت بدید.سپس گوشت ریز خرد شده و دارچین را به پیاز اضافه کنید و همراه با پیاز با حرارت بالا تفت بدید تا آب گوشت کشیده بشه.سپس رب را اضافه کنید و همراه با گوشت کمی تفت بدبد تا بوی خامی رب از بین بره...
برنج رو از چند ساعت قبل در مقداري آب سرد و نمك خيس كنيد . بعد طبق روش دم كردن پلو معمولي دم كنيد و در همين حين مراحل زير رو انجام بديد :
مرغ رو جداگانه با يك عدد پياز و کمی زدچوبه و فلفل ، با شعله كم و دو ليوان آب بپزيد و كنار بذاريد تا سرد شه بعد به قطعات مورد نظر خرد کنید .
پياز رو از آب مرغ در بياريد و دور بندازيد و آب مرغ رو به دو قسمت تقسيم كنيد.نصفي از آب مرغ رو در يك تابه بريزيد و آلبالو هاي بدون هسته رو بهش اضافه كنيد.
پیاز را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شوند،زردچوبه و سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند ، پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد گوجه فرنگی های نگینی خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا آب مواد کشیده شود...
برنج را از قبل با نمک و آب خیس کنید.در قابلمه ای متناسب با مقدار نخود فرنگی آب بجوش آورده و نخود فرنگی را به آن اضافه کنید. 5 دقیقه که جوشید در آبکش ریخته و فوراً در ظرفی از آب و یخ بریزید تا رنگ و خواص آن حفظ بشه...
برنج را از3-4 ساعت قبل با مقداری آب و 2 قاشق غذا خوری نمک بخیسانید.
در قابلمه مناسبی تا نصف آب بریزید، بعد از جوشیدن آب یک قاشق غذا خوری نمک به آن اضافه کنید و باقلا پاک کرده را داخل آن بریزید.
زمان جوشیدن باقلا در آب به نوع آن بستگی دارد.اگر از باقلا تازه استفاده میکنید حدود 15 دقیقه کافی است.اگر از باقلا فریز شده استفاده میکنید توجه داشته باشید که قبل از ریختن باقلا در آب کاملا یخ زدایی شده باشد و در اینصورت حدود 20 دقیقه در آب بجوشد کافی است...
مرغ ها رو به صورت نگيني تکه مي کنيم و پيازداغ درست مي کنيم و زردچوبه مي زنيم. سپس مرغ ها رو بهش اضافه مي کنيم و تفت مي ديم. سپس زعفران آب شده رو بهش اضافه مي کنيم و مي ذاريم بپزه...
پیازها را خرد کنید و کمی تفت بدید تا پیاز ها سبک بشه و خیلی کم طلایی بشه ، تو این مرحله میگو ها رو اضافه کنید و همراه با پیاز تفت بدید .حدود 3-4 دقیقه میگو ها رو سرخ کنید تا تغییر رنگ بده ، بعد فلفل دلمه ای خرد شده رو اضافه کنید ...
پياز رو خرد کنید و تفت بدید , کمي که طلايي شد , زردچوبه رو اضافه کنید و بعد گوشت رو اضافه کنید و همراه با پیاز تفت بدید تا گوشت سرخ بشه . فلفل و رب رو هم اضافه کنید و رب رو با گوشت تفت بدید تا بوی خامی رب گرفته بشه ، بعد کلم خرد شده رو اضافه کنید ...
بادمجان ها رو پوست بکنید و حلقه حلقه کنید و نیم ساعت بذاریدشون تو مخلوط آب نمک تا تلخیش گرفته بشه بعد آبکش کنید و صبر کنید تا آبش خشک بشه بعد سرخشون کنید و بعد از سرخ شدن روی دستمال ضخیم آشپزخانه بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه...
اول برنج رو بشورید و با کمی آب ولرم خیس کنید. باقلا خشک رو هم بشورید و خیس کنید.پیاز رو نگینی خرد کنید و کمی تفت بدید. نمک و زردچوبه رو اضافه کنید. ( حواستون باشه که زردچوبه زیادی غذا رو تلخ میکنه ) بعد دو و نیم پیمانه آب اضافه کنید و زمانیکه آب جوش اومد باقلا رو اضافه کنید و بذارید تا بپزه.
عدس رو هم نیم ساعت خیس کنید و بعد با مقداری آب و نمک بپزید ولی مواظب باشید عدس له نشه. بعد عدس رو آبکش کنید.
برنج رو هم به روش معمول آبکش کنید تو همون آبکش برنج ، عدس و برنج رو به آرومی مخلوط کنید . مواظب باشید دونه های برنج له نشه ...
مرغ رو سرخ کنید و پیاز داغ رو تو همون روغن مرغ آماده کنید ، نصف پیاز داغ رو کنار بذارید . به نصف دیگه پیاز زردچوبه رو اضافه کنید و تفت بدید و بعد مرغ رو اضافه کنید و خیلی کم آب بریزید و مزغ ها رو با حرارت ملایم با کمی زعفران بپزید طوری که دو قاشق آب بیشتر باقی نمونه.در صورت تمایل میتونید کمی رب هم اضافه کنید...
کره رو بریزید تو تابه و بذارید روی حرارت به محض اينكه كره شروع به ذوب شدن كرد ، زرشك رو اضافه كنيد و سريع هم بزنيد و بلافاصله شكر رو هم اضافه كنيد . دقت كنيد كه آماده كردن زرشك حداكثر 3-5 دقيقه بيشتر طول نكشه . چون زرشك به سرعت تغيير رنگ ميده ( تيره ميشه ) و ظاهر و طعم بدی به غذا ميده .
به اندازه يك الي يك و نيم كفگير از برنج رو جداگانه با زعفران مخلوط كنيد و بعد به زرشك اضافه كنيد و به آرامي هم بزنيد تا برنج ها له نشه ...
برای تهیه سبزی پلوی کته وقتی كه آب جوشيد و برنج رو به آب اضافه كرديد چند دقيقه صبر كنيد و بعد سبزي رو داخل برنج بريزيد و بعد از كشيده شدن آب برنج كمي روغن روش بريزيد و برنج رو دم كنيد . برای خوشرنگ شدن برنج میتونید کمی زردچوبه همراه با سبزی اضافه کنید...
بالها رو با زعفرون دمکرده+پیاز خلال شده+فلفل مخلوط میکنیم بعد در یخچال قرار میدیم تا ۱شب بمونه.
۲.بعد از یک شب ازیخچال درمیاریم آبلیمو+نمک رو بهش اضافه میکنیم و دوباره به مدت ۱ساعت اجازه میدیم بالها در این مخلوط بمونه تا خوب مزه دار بشه.
برنج را آبكش كرده و نيمي از خلال بادام و پرتقال شيرين شده را لا به لاي برنج دهيد و آن را دم كنيد. مرغ را تكه تكه كرده ، كمي سرخ كنيد و با نمك ، فلفل قرمز ، پياز و زعفران بگذاريد تا بپزد تا اندازه اي كه مرغ كاملاً پخته و ½ پيمانه آب داشته باشد . آب مرغ را با ⅓ پيمانه روغن مخلوط كرده و زماني كه عرق برنج در آمد روي آن دهيد .
قارچها را بعد از شستن ورقه ورقه کرده کمی آب لیمو روی آنها بریزید و کمی روغن داخل ماهیتابه ریخته و با حرارت تند تفت دهید. اینطوری قارچتون آب نمیندازه یا خیلی کم آب میندازه و استفاده از آب لیمو هم موجب میشه قارچها سفید بمونن...
داخل کاسه ای گوشت چرخ کرده ، 1 عدد پیاز رنده شده ، ارد نخودچی ، تخم مرغ ، مقداری نمک و فلفل را خوب مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند ( آب پیاز رنده شده را با دست بگیرید ) ، با دست از مواد کوفته بردارید و قلقلی های یک اندازه ای درست کنید و در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید...
برنج را به همراه نمك خیس میكنیم. والكها رو پس از پاك كردن خوب میشوریم و تو آبكش میریزیم تا آب اضافی اون گرفته شه. با توجه به اینكه والكهای كوهی برگهای لطیف و كوتاهی دارن، میتونیم اونها رو به صورت درسته استفاده کنیم. در غیر این صورت والكها رو كمی درشتتر از سبزی پلو خرد میكنیم.
بعد از پاك كردن ميگو در يك قابلمه تا دو سوم آب + يك قاشق چايخوري نمك و دو قاشق غذا خوري سركه بريزيد و بگذاريد كاملا بجوشد . ميگو ها را داخل آب در حال جوش بيندازيد و بعد از اينكه كمي صورتي رنگ شدند آنها را آب كش كنيد و بگذاريد سرد شوند .پياز را نگيني ريز خرد كنيد و در تابه اي كمي روغن بريزيد و تفت دهيد تا طلايي شود ، سير را رنده كنيد و به پياز اضافه كنيد و همراه زرد چوبه كمي تفت دهيد و بعد ميگو ها را اضافه كنيد و خوب دو طرف ميگو را تفت دهيد .
نخ های دو طرف لوبیا را می گیریم و لوبیا را خرد می کنیم و گوشت که نیم پز شد لوبیا را داخل گوشت می ریزیم و می گذاریم گوشت و لوبیا پخته شوند در اواخر طبخ رب گوجه فرنگی و زعفران به همراه یک استکان آب را اضافه می نمائیم سپس برنج را ابکش می کنیم و
ابتدا روغن را در دیگ تهگرد چدنی میریزیم. پس از داغ شدن روغن ،گوشت را قطعه قطعه میكنیم و با روغن داغ حدود ده دقیقه تفت میدهیم تا رنگش مایل به قهوهای شود.در این مرحله پیاز خوردشدهرا در دیگ میریزیم. برای این كه پیاز نسوزد، حرارت اجاق را كمتر میكنیم تا حدود 25 دقیقه به آرامی با گوشت پختهشود.
ابتدا گوجه فرنگیها را پوست کنده و خرد میکنیم و با پیاز داغ و روغن توی قابلمه میریزیم و نمک و زردچوبه ریخته و یک لیوان آب روی آن میریزیم و
روی حرارت ملایم به مدت پانزده دقیقه میگذاریم تا گوجهفرنگیها پخته شود
کدو حلوایی رو مربع مربع خرد میکنیم وبه پیاز اضافه میکنیم.اگه کدو شیرین نبود 1 2 ق غذاخوری شکر میریزیم.کدو رو توی کره و پیاز حسابی تفت بدید اما مراقب باشید له نشه . نمک و فلفل و زردچوبه رو اضافه میکنیم ...
پیاز داغ رو آماده کنید و وقتی طلایی شد ، زردچوبه رو اضافه کنید . تکه های گوشت رو که بهتره درشت خرد کرده باشید با پیاز و حرارت بالا سرخ کنید تا اطراف گوشت سرخ بشه و آبش کشیده بشه . برای ادویه این گوشت میتونید از مقدار پودر کاری و دارچین و فلفل سیاه و قرمز استفاده کنید ولی تو استفاده از ادویه ها دقت کنید که طعم ادویه ها خیلی قالب نباشه و فقط در حد خوش طعم کردن گوشت اضافه کنید...
آب برنج از قبل خيس خورده را خالي كنيد و برنج را داخل آب در حال جوش بريزيد . 5 دقيقه مانده به زمان آبكش كردن برنج ، رشته پلويي را به برنج اضافه كنيد وو بعد از 5 دقيقه برنج و رشته را آبكش كنيد كف قابلمه را مقداري روغن بريزيد و ته ديگ مورد نظر را بچينيد . مخلوط برنج و رشته را داخل قابلمه بريزيد و...
نخود فرنگي را به مدت 5 دقيقه با دو ليوان آب و يك قاشق چايخوري نمك، روي حرارت ملايم، بپزيد تا تقريبا نيم پز شود . بعد نخود فرنگي راآبكش كنيد و كنار بگذاريد سيب زميني را نگيني خرد كنيد، در مقداري روغن سرخ كنيد و كنار بگذاريد پياز را خلال خرد كنيد. در يك قابلمه مناسب، در مقداري روغن همراه با كمي زردچوبه تفت دهيد تا طلايي شود ...
پیاز داغ رو آماده کنید و گوشت رو همراه با ادویه ها با پیاز داغ حسابی تفت بدید تا آبش جمع بشه و گوشت سرخ بشه . لپه رو همراه با گوشت سرخ کنید. سرخ کردن لپه باعث میشه لپه در حین پخت وا نره و له نشه. رب رو هم اضافه کنید و وقتی کمی رب رو تفت دادی به میزان لازم آب اضافه کنید و اجازه بدید تا قیمه بپزه در انتهای پخت زعفران و نمک رو اضافه کنید...
زرده تخم مرغ رو با چنگال هم بزنيد و ماست رو با نمک اضافه کنيد و بزنيد اگه ماستتون خيلي سفته ميتونيد با کمي آب مرغ يا اب معمولي از سفتیش کم کنید.زعفران حل شده رو هم اضافه کنید ، مقدار زعفران بايد به حدي باشه که مخلوط رنگ زرد تندي بگيره . برنج رو در دو مرحله اضافه کنيد و آرام زيرو رو کنيد دقت کنيد برنج خرد نشه...
برنج رو از قبل خیس کنید.مرغ رو با پیاز تفت بدید و زعفران و نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید و با شعله کم و مقدار کمی آب بذارید بپزه . در نهایت مرغ نباید خیلی آب داشته باشه و آبش باید غلیظ و کم باشه.مرغ رو بعد از پختن چند ساعتی تو مخلوط ماست و تخم مرغ و زعفران داخل یخچال بذارید تا حسابی مزه دار بشه بعد بریزید تو آبکش تا مایه ماستی اضافه ازش جدا بشه.
بادمجانها رو حلق حلقه کنید و نمک بپاشید و یک ساعت صبر کنید تا تلخیه بادمجانها گرفته بشه. برای زیباتر شدن ته چین میتونید بادمجانها رو با پوست حلقه کنید.بادمجانها رو سرخ کتید و روی دستمال ضخیم کاغذی بذارید تا روغن اضافیش گرفته باشه و یا اگه میخواید روغن کمتری استفاده کنید بادمجانها رو با یک قاشق روغن زیتون تو تابه گریل ، گریل کنید . گریل کردن بادمجانها ضمن اینکه روغن کمتری رو جذب بادمجان میکنه ، طعم خوبی هم بهش میده...